Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Asiakas- ja potilastietojärjestelmän kilpailutus neuvotteluvaiheeseen

Länsi- ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueiden asiakas- ja potilastietojärjestelmän kokonaisratkaisun kilpailuttaminen etenee neuvotteluvaiheeseen. Hyvinvointialueet uudistavat asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuutensa ja aloittavat siihen liittyvät hankintaneuvottelut.

Kilpailutus toteutetaan, koska molemmilla hyvinvointialueilla on tarve yhtenäistää asiakas- ja potilastietojärjestelmiä. Hyvinvointialueet hankkivat omilla alueillaan yhtenäisen asiakas- ja potilastietojärjestelmien kokonaisuuden.​

Hyvinvointialueet toteuttavat kilpailutuksen yhteistyössä. Molemmat hyvinvointialueet ovat samassa tilanteessa järjestelmien suhteen ja hankintayhteistyö mahdollistaa paremmat resurssit kilpailutuksen toteuttamiseen sekä tuo lisää mielenkiintoa järjestelmätoimittajilta kilpailutukseen. ​

Hankintatapana on kilpailullinen neuvottelumenettely. Hankinta on tavoitteena saada päätökseen loppuvuonna 2024, jonka jälkeen alkaa järjestelmän käyttöönottoprojekti. Molemmat alueet tekevät hankinnassa valittavan toimittajan kanssa omat erilliset sopimuksensa.

Neuvotteluihin valittiin kolme tarjoajaa

Hankintailmoitus julkaistiin maaliskuussa 2024. Hankintayksikkö vastaanotti määräaikaan mennessä kolme osallistumishakemusta. Hankintaneuvotteluvaiheeseen valitut tarjoajat ovat CGI Suomi Oy, Mediconsult Oy ja Tietoevry Finland Oy.

Lisätiedot

Hankintaprosessiin liittyvät kysymykset: aptj@itauusimaa.fi