Siirry sisältöön

Äitiysneuvola

Äitiysneuvolassa seuraamme raskauden etenemistä ja tuemme äidin, tulevan vauvan ja koko perheen terveyttä ja hyvinvointia. Neuvolassa pyrimme myös tunnistamaan mahdollisimman varhain raskausaikaiset ongelmat ja häiriöt. Järjestämme tarvittavaa hoitoa, apua ja tukea.

Raskauden aikana teet useita käyntejä äitiysneuvolaan. Osa seurantakäynneistä on niin sanottuja laajoja terveystarkastuksia, joihin molempien vanhempien toivotaan osallistuvan. Laajoissa terveystarkastuksissa on mahdollista huomioida koko perheen mahdollinen tuen tarve.

Toimi näin

Kun raskaustesti on positiivinen, varaa aika ensimmäiseen neuvolakäyntiin oman alueesi terveydenhoitajalta. Ensikontakti äitiysneuvolassa on tavallisesti raskausviikoilla 7–8. Terveydenhoitaja haastattelee sinua puhelimessa ja sovitte jatkosta.

Sinulle tarjotaan mahdollisuus raskauden aikaisiin kromosomi- ja rakennepoikkeavuuksien seulontoihin. Seulontoihin osallistuaksesi sinun olisi hyvä olla yhteydessä neuvolaan jo ennen kahdeksatta raskausviikkoa

Voit aktivoi omat tietosi Maisa-sovelluksessa tai verkkoselaimessa, niin voimme tehdä lähetteen ultraääniseulontoihin ensimmäisen neuvolakontaktin yhteydessä. Kotkaan synnyttämään menevät käyttävät Kymenlaakson hyvinvointialueen sähköistä asiointia.

Äitiysavustuksen saamisen edellytyksenä on, että olet käynyt ensimmäisen kerran neuvolassa ennen neljännen raskauskuukauden päättymistä.

Tutustu myös neuvolan linkkivinkkeihin. Sieltä löydät muun muassa raskauden aikaiset verinäytetutkimukset.

Puhelinaika

Voit varata ajan puhelinaikana ma−pe klo 12–13.

Peru neuvola-aika soittamalla terveydenhoitajalle puhelinajalla tai lähetä hänelle tekstiviesti.

Toimipisteen sivulta löydät myös oman terveydenhoitajasi yhteystiedot.

Asiointi ja yhteystiedot

Palvelupaikat