Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Vaaratapahtumailmoitus

Jos saamaasi palveluun tai hoitoon on liittynyt tilanne, joka on aiheuttanut tai olisi voinut aiheuttaa sinulle haittaa, pyydämme sinua tai läheistäsi täyttämään vaaratilanneilmoituksen.

Asiakas- ja potilasturvallisuus on oleellinen osa palvelun ja hoidon laatua. Mikäli saamaasi palveluun tai hoitoon on liittynyt tilanne, joka on aiheuttanut tai olisi voinut aiheuttaa sinulle haittaa, pyydämme sinua tai läheistäsi täyttämään vaaratilanneilmoituksen.

Vaaratapahtumat voivat liittyä esimerkiksi palvelun/hoidon/diagnoosin viivästymiseen, lääkitykseen, palvelun/hoidon järjestämiseen tai hoitoon liittyvään infektioon.

Vastuu turvallisesta hoidosta on aina henkilökunnalla ja meille Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella on ensiarvoisen tärkeää selvittää tapahtumaan johtavat tekijät. Vaaratilanneilmoitukset käsitellään yksiköissä yhdessä henkilöstön kanssa ja tekemällä vaaratapahtumailmoituksen, autat meitä kehittämään toimintaamme niin, että jatkossa voimme välttyä ennalta samanlaisilta tapahtumilta. Vaaratapahtumailmoitukset tehdään nimettöminä, emmekä anna erillisiä vastauksia vaaratapahtumailmoituksiin.

Toimi näin

Voit tehdä ilmoituksen alla olevalla lomakkeella. Huomaathan, että vaaratapahtumailmoitus ei ole virallinen muistutus tai kantelu. Mikäli vaaratapahtuma on sellainen, että haluat siihen vastauksen tai haluat tehdä muistutuksen, potilasvahinkoilmoituksen tai kantelun, sinua auttaa hyvinvointialueemme sosiaali- ja potilasasiavastaava.

Tietosuojasyistä vaaratapahtumailmoitukseen ei tule lisätä henkilötunnuksia tai muita salassa pidettäviä tietoja.