Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Lasten toimintaterapia

Toimintaterapiassa etsimme toimivia keinoja yksilön kykyjen ja taitojen sekä ympäristön ja toimintojen vaatimusten yhteen sovittamiseksi.

Perheesi saa toimintaterapiasta apua, kun lapsen kehityksen epäillään viivästyneen ikäodotuksesta jollakin osa-alueella. Toimintaterapialla tuemme lapsen kehitystä kokonaisvaltaisesti. 

Haasteita saattaa esiintyä esimerkiksi: 

Tavallisimmin neuvola, päivähoito tai jokin muu erityistyöntekijä tekee aloitteen toimintaterapeutin tutkimukseen. Jos olet vanhempana huolissasi lapsesi kehityksestä, ota asia esille päivähoidossa tai neuvolassa. 

Toimintaterapia alkaa arvioinnilla terapian tarpeesta. Arvioinnin perusteella suunnittelemme tarvittaessa lapselle yksilöllistä toimintaterapiaa. Toimintaterapia voi olla joko seurantaa tai terapiajaksoja. Toimintaterapeutti toimii myös yhteistyössä esimerkiksi varhaiskasvatuksen henkilöstön, muiden ammattilaisten ja sidosryhmien kanssa. 

Toimi näin

Lapsi tarvitsee toimintaterapiaan neuvolan, lääkärin tai varhaiskasvatuksen lähetteen. Ota yhteyttä kotipaikkakuntasi toimintaterapeuttiin. 

Porvoo

Susanne Backlund puh. 040 576 0248
susanne.backlund@itauusimaa.fi

Leena Bolivar puh. 040 145 5846
leena.bolivar@itauusimaa.fi

Leena Pohjanvirta puh. 040 757 5097
leena.pohjanvirta@itauusimaa.fi

Sipoo

Alli Liljeström puh. 040 5758874
alli.liljestrom@itauusimaa.fi

Loviisa, Askola, Myrskylä, Pukkila ja Lapinjärvi

Ota yhteyttä omaan neuvolaan.

Voisit hyötyä myös näistä