Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto on valittu

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon valittiin aluevaaleissa 59 valtuutettua. Aluevaltuusto aloittaa työnsä maaliskuussa 2022.

Itä-Uudenmaan aluevaltuuston suurimmat valtuustoryhmät on Suomen ruotsalaisella kansanpuolueella (20 valtuutettua), Kansallisella Kokoomuksella (13 valtuutettua) ja Suomen Sosiaalidemokraattisella Puolueella (10 valtuutettua). Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella äänestettiin seitsemänneksi eniten kaikista hyvinvointialueista. Tulokset varmistuvat virallisen vaalilaskennan jälkeen 26.1.2022.

Äänestysprosentti Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

Itä-Uudenmaan äänestysprosentti aluevaaleissa oli 48,5 %. Yhteensä 79 249 äänioikeutetusta 38 417 äänioikeutettua äänesti Itä-Uudellamaalla. Alueen kunnista suurin äänestysprosentti oli Sipoossa. Ennakkoon äänestettiin aktiivisimmin Porvoossa, kun taas vaalipäivänä suurin äänestysprosentti oli Sipoossa. Kaikkiaan ennakkoon äänesti 27,8 % Itä-Uudenmaan äänioikeutetuista.

Aluevaalien tulokset Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

Itä-Uudellamaalla oli ehdolla 371 ehdokasta kahdestatoista eri puolueesta. Kolmen suurimman valtuustoryhmän lisäksi Itä-Uudenmaan aluevaltuustoon valittiin 4 valtuutettua Perussuomalaisista, 4 valtuutettua Vihreästä liitosta, 3 Suomen Keskustasta. Liike Nyt sai 2 valtuutettua, Suomen Kristillisdemokraatit 2 valtuutettua ja Vasemmistoliitto 1 valtuutetun.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluu seitsemän kuntaa: Porvoo, Loviisa, Sipoo, Myrskylä, Lapinjärvi, Askola ja Pukkila. Itä-Uudenmaan aluevaltuutetuista porvoolaisia on 27. Valtuutetuista 15 asuu Sipoossa, 7 Loviisassa, 6 Askolassa, 2 Myrskylässä, 1 Lapinjärvellä ja 1 Pukkilassa.

Itä-Uudenmaan valtuutetuista lievä enemmistö on naisia 30 eli 50,8 %. Valtuutetuista miehiä on 29 eli 49,2 %. Alle 35-vuotiaita valtuutettuja on 5, 35-64-vuotiaita 43 ja yli 65 vuotiaita 11.

Suomen ensimmäisten aluevaalien varsinainen äänestyspäivä oli 23.1.2012. Ennakkoäänestys Suomessa oli 12.-18.1.2022. Vaalit käytiin 21 hyvinvointialueella. Aluevaalien koko maan äänestysprosentti oli 47,5 % Koko maan ennakkoäänestysprosentti on 26,5 % ja varsinaisena äänestyspäivänä 21,0 %.

Tilastot: Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaalien tulokset ja valtuutetut

Tulokset, puolueet ja ehdokkaat tulospalvelusta (vaalit.fi).(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Äänestysprosentti kunnittain Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella (vaalit.fi).(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon vähintään yhden paikan saaneet puolueet (YLE).(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella äänestetyin puolue kunnittain (YLE).(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuutetut asuinkunnittain (YLE).(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuutettujen ikäjakauma (YLE).(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuutettujen sukupuolijakauma (YLE).
(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Aluevaltuusto ja valtuutetut puolueittain (vaalit.fi).(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Aluevaltuusto ja valtuutetut puolueittain (YLE).(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)