Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Lähes 1 500 osallistui verkkopalvelussa hyvinvointialueen suunnitteluun

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue avasi tammikuussa verkkopalvelun, jossa kuka tahansa saattoi osallistua ja vaikuttaa hyvinvointialueen suunnitteluun. Verkkopalvelussa asukkaita, työntekijöitä, valtuutettuja ja muita toimijoita pyydettiin kertomaan, mikä heille on tärkeää Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Tietoa verkkopalvelusta levitettiin laajasti hyvinvointialueella ja kunnissa mm. sosiaalisessa mediassa, tiedotteina, verkkosivuilla, esitteinä ja julisteissa. Lisäksi järjestöt ja kirjastot tarjosivat tukea verkkopalvelun käyttöön.

Verkkopalvelun tavoite osallistaa hyvinvointialueen asukkaita ja eri toimijoita hyvinvointialueen strategian valmisteluun onnistui hyvin. Kolmen viikon aikana 31.1. – 20.2.2022 verkkopalveluun vastasi yhteensä 1 482 osallistujaa. Kyselyyn vastanneista hyvinvointialueen asukkaita oli selkeä enemmistö, yhteensä 1 094 osallistujaa. Hyvinvointialueen työntekijöitä vastanneista oli 266. Lisäksi kyselyyn osallistui muita tahoja. Suomenkielisen linkin kautta verkkopalveluun osallistui 1 193 vastaajaa. Ruotsinkielisiä vastauksia tuli 289. Verkkopalvelun toteutti Fountain Park.

Seuraavaksi verkkopalvelussa käydyn keskustelun sisältö kerätään uudelle aluevaltuustolle pohjamateriaaliksi hyvinvointialueen suunnitteluun. Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen uuden aluevaltuuston yksi tehtävistä on päättää hyvinvointialueen strategiasta.

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!