Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto valitsi Max Lönnqvistin hyvinvointialuejohtajaksi

Kauppatieteiden maisteri Max Lönnqvist valittiin Itä-Uudenmaan hyvinvointialuejohtajaksi aluevaltuuston kokouksessa Pukkilassa 21.6.2022. Aluevaltuusto päätti valita ensimmäiselle varasijalle terveystieteiden maisteri Ann-Sofie Silvennoisen ja toiselle varasijalle terveystieteiden maisteri Pia Nurmeen.

– Katsomme, että kokonaisarvion ja valtuuston kannatuksen perusteella Max Lönnqvistillä on parhaat edellytykset luotsata Itä-Uudestamaasta maamme vahvin hyvinvointialue ja johtaa uutta, yhteistä sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen organisaatiota, sanoo aluevaltuuston puheenjohtaja Heikki Vestman.

Hyvinvointialuejohtajan virka täytetään viiden vuoden määräajaksi ja virkaa täytettäessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Valinta on ehdollinen siihen asti, kunnes valittu on esittänyt terveydentilastaan hyväksyttävän todistuksen ja läpäissyt turvallisuusselvityksen. Hyvinvointialuejohtajan kanssa tehdään erikseen johtajasopimus.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialuejohtajaksi haki seitsemän henkilöä, joista kolme eteni ensin aluehallituksen ja sitten valtuustoryhmien haastateltavaksi. Kolmelle ansioituneimmalle hakijalle suoritettiin myös ulkoisen rekrytointikonsultin henkilöarvioinnit. Aluehallitus päätti jättää hyvinvointialuejohtajan valinnan ratkaistavaksi suljetulla lippuäänestyksellä aluevaltuustossa.

Suljetussa lippuäänestyksessä Max Lönnqvist sai ensimmäisellä kierroksella 27 ääntä, Ann-Sofie Silvennoinen 18 ääntä ja Pia Nurme 14 ääntä. Toisella kierroksella ehdolla oli kaksi eniten ääniä saanutta. Max Lönnqvist sai 40 ääntä ja Ann-Sofie Silvennoinen 19 ääntä, joten Max Lönnqvist valittiin hyvinvointialuejohtajaksi. Tämän jälkeen äänestettiin varasijoista. Ann-Sofie Silvennoinen valittiin ensimmäiselle varasijalle (37 ääntä) ja Pia Nurme toiselle varasijalle (22 ääntä).

– Meillä oli useita varteenotettavia hakijoita, joista kolme oli haastattelujen ja henkilöarvioinnin myötä mukana loppusuoralla. Onnittelemme lämpimästi Max Lönnqvistiä ja kiitämme kaikkia hakijoita mielenkiinnosta Itä-Uuttamaata kohtaan ja panostuksesta hakuprosessiin, sanoo aluehallituksen puheenjohtaja Mikaela Nylander.

Katso myös

Kaikki ajankohtaiset