Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Palvelujen järjestäminen -lautakunta 24.5.2023 

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen järjestäminen -lautakunta päätti kokouksessaan hyväksyä ateriapalvelun myöntämisperusteet 1.6.2023 alkaen. Ateriapalvelu on sosiaalihuoltolain mukainen tukipalvelu. Tukipalveluja järjestetään henkilölle, joka tarvitsee niitä sillä perusteella, että hänen toimintakykynsä on alentunut korkean iän, sairauden, vamman tai muun vastaavan syyn vuoksi. Lisäksi tukipalveluja järjestetään henkilölle, joka tarvitsee niitä erityisen perhe- tai elämäntilanteen perusteella.  

Palvelujen järjestäminen – lautakunta päätti hyväksyä omaishoidon tuen myöntämisperusteisiin tehdyt tarkennukset sekä sosiaalihuoltolain mukaisen taloudellisen tuen ohjeisiin tehdyt tarkennukset 1.6.2023 alkaen. 

Lautakunta päätti myös hyväksyä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelukohtaiset sääntökirjat palvelusetelien käytölle rintamaveteraanien avokuntoutuksessa ja kotona asumista tukevissa palveluissa. 

Palvelujen järjestäminen -​lautakunta päätti äänestyksen jälkeen merkitä tiedoksi, että ei ole ollut tarvetta tehdä muutoksia vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelujen toimintaohjeisiin, jotka astuivat voimaan 01.02.2023.

Lautakunta äänesti myös vastauksesta valtuustoaloitteeseen perusterveydenhuollon järjestämisestä omana toimintana ja päätti lähettää vastauksen uuteen valmisteluun.

Palvelujen järjestäminen – lautakunta päätti, että kesäkuussa 2023 pidetään kokous keskiviikkona 14.6.2023. Lautakunta päätti kokoontua syyskaudella 2023 seuraavasti: 6.9., 4.10., 1.11. sekä 13.12.2023.  

Lautakunta päätti tai merkitsi tiedoksi muut asiat esityslistan mukaisesti. Esityslista(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).