Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Kieliohjelma ja perinnepäivä varautuminen ja turvallisuus-lautakunnan aiheina

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen varautuminen ja turvallisuus-lautakunta ottaa kokouksessaan kantaa koko hyvinvointialuetta koskevan kieliohjelman laadintaan. Lautakunta kokoontuu 13. kesäkuuta 2023.

Kieliohjelma on tapa varmistaa kansalaisten kielellisten oikeuksien toteutuminen osana kaikkea hyvinvointialueen toimintaa. Itä-Uudenmaan hyvinvointialue on kaksikielinen organisaatio, jonka asiakkaita palvellaan tämän valinnan mukaan suomeksi tai ruotsiksi.

Hyvinvointialueen kansalliskielilautakunta on pyytänyt lausuntoa kieliohjelmaluonnoksesta. Kansalliskielilautakunta jatkaa työtä kieliohjelman laatimiseksi, ja uusi luonnos laaditaan syksyksi. Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella on oma, vuonna 2022 laadittu kielisuunnitelma.

Perinnepäivänä juhlistetaan alueellista pelastustointa

Lautakunnan asialistalla on myös pelastuslaitoksen perinnepäivän perustaminen. Pelastusjohtaja Peter Johanssonin viranhaltijapäätöksen mukaan Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen perinnepäivä on 16.10. Päivänä voi juhlistaa alueellista pelastustointa erilaisin menoin.

Päivämäärä juontaa juurensa lähes sadan vuoden päähän: Itä-Uudenmaan ensimmäinen päätoiminen palokunta aloitti päivystyksensä Porvoossa 16. lokakuuta 1905.