Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Aluehallitus kokoontuu 28.9.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallitus kokoontuu 28. syyskuuta 2023. Esityslistalla on muun muassa hyvinvointialueen kaksikielisyysohjelma ja hyvinvointikeskuksen suunnittelun käynnistäminen.

Kaksikielisyysohjelmaa on kuluvan vuoden aikana käsitelty kansalliskielilautakunnassa. Hyvinvointialuejohtaja ehdottaa, että hallitus esittää valtuustolle kaksikielisyysohjelman hyväksymistä.

Kaksikielisyysohjelma kertoo sekä alueen asukkaille että henkilökunnalle, miten asiakkaan oikeus saada palvelua omalla äidinkielellään taataan hyvinvointialueella. Asiakkaan omalla äidinkielellä annettu hoito ja palvelu vaikuttaa myönteisesti hoidon laatuun, potilasturvallisuuteen ja asiakkaan kokemukseen. Itä-Uudenmaan hyvinvointialue on yksi seitsemästä kaksikielisestä hyvinvointialueesta. Suomessa on yhteensä 21 hyvinvointialuetta.

Aluehallitus käsittelee myös mahdollisen alueellisen hyvinvointikeskuksen suunnittelun aloittamista. Porvoon sosiaali- ja terveysasema Näsissä vaatii lähivuosina toimenpiteitä. Myös HUS-yhtymän Porvoon sairaala tulee joko peruskorjata tai toteuttaa uudisrakennuksena 2020-luvun loppupuolella. Siksi on tarkoituksenmukaista pohtia mahdollista yhteishanketta. Alustavia keskusteluja on jo käyty. Aluehallitus päättää, käynnistetäänkö investointisuunnittelu ja viralliset neuvottelut yhteistyöstä HUS-yhtymän kanssa.