Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Hyvinvointialue tuottaa palveluita nuorille

Nuorten pahoinvointi yhteiskunnassamme on huolestuttavasti lisääntynyt ja jopa kouluissa tavataan vakavaa väkivaltaa.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa monipuolisia palveluita nuorille ja tekee tiivistä yhteistyötä koulujen kanssa. Uuden nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden yksikön suunnittelu aloitettiin alkuvuonna 2023 ja sen toiminta on alkanut syyskuussa. Yksikön palveluihin tullaan pääsääntöisesti lähetteellä, jonka täyttää esim. kouluterveydenhoitaja.

Lue lisää uudesta nuorten yksiköstä aikaisemmasta tiedotteesta: Nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden yksikön remonttityö on alkanut – Itä-Uudenmaan hyvinvointialue (itauusimaa.fi)(avautuu uuteen ikkunaan)

Lue yleensä nuorten palveluista: Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut – Itä-Uudenmaan hyvinvointialue (itauusimaa.fi)(avautuu uuteen ikkunaan)

Apua on saatavilla

Ethän siis jää mieltäsi painavien asioiden kanssa yksin. Kouluikäisille lapsille ja nuorille on tarjolla apua opiskeluhuollossa. Lisäksi Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella on saatavilla apua monin tavoin. Yksi tapa on asioida digitaalisesti. Verkko-osoitteessa normaali.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) voit tehdä huolikartoituksen sekä katsoa huoliin ja elämän pulmallisiin kysymyksiin liittyviä tarinallisia videoita. Aikuisille tarina auttamisen videoita löytyy osoitteesta enjaksa.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Normaali.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) palveluun voit tulla chattailemaan nimettömästi ja luottamuksellisesti ammattilaisen kanssa. Chat on auki klo. 13–15 maanantaista torstaihin. Voit jutella chatissa mistä tahansa sinua askarruttavasta asiasta, hyvistä tai vaikeammista aiheista. Myös aikuiset ovat tervetulleita chattiin enjaksa.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) palvelussa.

Katso tästä videot ryhmän painostuksesta ja kiusaamisesta. Lisää videoita löydät yllä olevista linkeistä.

Millaista on ryhmän painostus?(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Miten kieltäytyä ryhmän painostuksesta?(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Miksi kiusaaja kiusaa?(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)