Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Varautuminen ja turvallisuuslautakunnan päätökset 24.10.2023

Varautuminen ja turvallisuuslautakunta kokoontui tiistaina 24. lokakuuta 2023. Lautakunta otti muun muassa kantaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen tuottavuusohjelman luonnokseen.

Kokouksessa hyväksytyssä lausunnossa todetaan, että Itä-Uudenmaan pelastuslaitos on poistanut päällekkäisiä toimintoja ja rakentanut toimintaansa sen jälkeen, kun alueellinen pelastuslaitos perustettiin vuonna 2004. Lausunnossa tuodaan esille esimerkkejä siitä, miten alueellinen pelastuslaitos kuluneen 19 vuoden aikana on kehittänyt tuottavuuttaan nyt suunnitellun ohjelman mukaisesti.

Lautakunta sai myös turvallisuuskatsauksen sekä esittelyn hyvinvointialueen varautumis- ja turvallisuustiimistä. Tiimin keskiössä on kolmen hengen yksikkö, johon kuuluu valmiuspäällikkö sekä kaksi valmiusasiantuntijaa. Lisäksi tiimiin kuuluu muita hyvinvointialueen henkilöstön jäseniä, joiden työhön valmiusasiat liittyvät.

Valmiuspäällikkö Juha Alander kertoi lautakunnalle myös vastaperustetusta, lain edellyttämästä alueellisesta valmiusfoorumista. Foorumi kokoontuu säännöllisesti, ja siihen kuuluu hyvinvointialueen lisäksi muun muassa muita alueen viranomaisia sekä kuntien edustajat.

Esityslista 24.10.2023(siirryt toiseen palveluun)

Pöytäkirja on tarkastamaton.