Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Aluevaltuusto hyväksyi hyvinvointisuunnitelman

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto käsitteli kokouksessaan 6.2.2024 alueellista hyvinvointikertomusta ja -suunnitelmaa 2023–2025.

Alueellinen hyvinvointisuunnitelma kokoaa yhteen hyvinvointialueen hyvinvointi- ja terveystavoitteet sekä toimet, joilla tavoitteisiin pyritään. Alueellisen hyvinvointisuunnitelman teossa on huomioitu Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen strategia, jonka visiossa todetaan, että hyvinvointialue kehittää toimintaansa ennaltaehkäisevämpään suuntaan ja tavoittelee toiminnallaan vaikuttavuutta ja parhaita sekä näyttöön perustuvia toimintatapoja.

Hyvinvointisuunnitelma sisältää tavoitteita ja toimenpiteitä, jotka perustuvat hyvinvointikertomukseen sekä lisäksi hallitusohjelmaan, HYTE-kertoimen painopisteisiin, kansallisiin suosituksiin sekä oppaisiin. Muut hyvinvointiin ja terveyteen liittyvät lakisääteiset ja vapaaehtoiset suunnitelmat täydentävät osaltaan alueellista hyvinvointisuunnitelmaa. 

Aluevaltuusto hyväksyi kertomuksen ja suunnitelman alueelliseksi hyvinvointikertomukseksi ja –suunnitelmaksi 2023–2025.

Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi vastauksia valtuustoaloitteisiin, ja lähetti uusia aloitteita aluehallituksen valmisteltaviksi.

Muutkin asiat valtuusto päätti tai merkitsi tiedoksi esityslistan mukaan.