Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Palvelujen järjestäminen -lautakunta 3.4.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen järjestäminen -lautakunta kokoontui keskiviikkona 3.4.

Hyvinvointialueen henkilöstöjohtaja oli kutsuttu lautakuntaan. Henkilöstöjohtaja esitteli kattavasti henkilöstötilannetta ja tulevaisuuden suunnitelmia, joihin sisältyy henkilöstön saatavuuteen sekä pitovoimaan liittyviä toimenpiteitä. Lisäksi lautakunnan jäsenille esiteltiin monipuolista tilastoa muun muassa henkilöstön liikkuvuudesta ja ikärakenteesta.

Terveysaseman lääkärikäynnin palveluseteli ja palvelun sääntökirja

Lautakunta päätti teknisten korjausten jälkeen ottaa terveysasematoiminnassa käyttöön palvelusetelin lääkärin lähikäynnin tuotantotapana kevään 2024 aikana. Lautakunta hyväksyi myös lääkärin lähikäynnin palvelukohtaisen sääntökirjan. Yksityiset palveluntuottajat sitoutuvat noudattamaan palvelun sääntökirjaa, kun ne rekisteröityvät palveluntuottajaksi. Palveluseteliä voidaan tarjota tilanteissa, joissa hoitotakuuaika ylittyy tai on ylittymässä.

Terveysaseman lääkärin lähikäynnin palvelusetelin arvon ja palveluntuottajan enimmäishinnan määrittäminen

Lautakunta päätti hyväksyä lääkärin lähikäynnin palvelusetelin arvon sekä palveluntuottajan enimmäishinnan. Palvelusetelin arvojen määrittelyssä on otettu huomioon hyvinvointialueen terveyskeskuslääkärillä käynnistä perittävä asiakasmaksu. Lisäksi sovittiin, että asiaan palataan myöhemmin syksyllä tarkemmalla tilastolla seteleiden käyttäjämääristä, kustannuksista sekä käyttäjien palautteesta.

Lautakunta vastasi lisäksi valtuustoaloitteisiin ensisuojasta Itä-Uudellemaalle sekä kehitysvammaisen henkilön käyttövarasta. Muut asiat lautakunta päätti tai merkitsi tiedoksi esityslistan mukaisesti.

Esityslista(siirryt toiseen palveluun)