Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Palvelujen järjestäminen -lautakunta 8.5.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen järjestäminen -lautakunta kokoontui keskiviikkona 8.5.2024.

Liikkumista tukevien palvelujen toimintaohje Itä-Uudellamaalla

Lautakunta päätti palauttaa liikkumista tukevien palvelujen toimintaohjeen uudelleen käsittelyyn.

Vastaus aluevaltuutettujen aloitteeseen: Omalääkärin nimeäminen terveysasemilla omaishoitajille ja -hoidettaville

Palvelujen järjestäminen -lautakunta päätti esittää hyvinvointialueen hallitukselle vastausta aluevaltuutettujen aloitteeseen omalääkärin nimeämisestä.

Omaishoitajille on jo pääosin nimetty terveysasemilla omahoitaja, jos heillä on pitkäaikaissairauksia tai he tarvitsevat muuten paljon palveluita. Omalääkäri voidaan nimetä tarvittaessa mutta siinä huomioidaan asiakkaan yksilöllinen tarve. Pelkästään omaishoitajana toimiminen ei ole omalääkärin nimeämisen peruste, vaan päätöstä tehdessä katsotaan kokonaistilannetta ja omaishoitajan yksilöllisiä tarpeita.

Hyvinvointialueen terveyspalvelut järjestävät myös omais- ja perhehoitajille maksuttomia hyvinvointi- ja terveystarkastuksia. Omaishoitajien hyvinvointi- ja terveystarkastuksiin osallistuminen on tärkeää, sillä sitä kautta saadaan selville ne omaishoitajat, jotka eivät tarvitse jostain syystä säännöllistä hoitoa tai ole pitkäaikaissairaita mutta voisivat silti hyötyä omahoitaja- ja omalääkärimallista. Hyvinvointi- ja terveystarkastuksiin kannustaminen ja niiden tärkeyden korostaminen tuo enemmän lisäarvoa kuin omahoitajalle automaattisesti nimetty omalääkäri.

Muut asiat lautakunta päätti tai merkitsi tiedoksi esityslistan mukaisesti.

Esityslista(siirryt toiseen palveluun)