Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Varautuminen- ja turvallisuus lautakunnan päätöksiä 14.5.2024

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen varautuminen- ja turvallisuus lautakunta päätti kokouksessaan 14.5. 2024  asettaa Korsmalmin Hoitokoti Ky – Korsmalms Vårdhem Kb:lle kiinteän uhkasakon, joka on 125 000 € (satakaksikymmentäviisituhatta euroa) koska hoitokoti ei täytä poistumisturvallisuusselvityksen arvion mukaan poistumisturvallisuudeltaan pelastuslain 18 §:n mukaista poistumisturvallisuusvaatimusta, eikä toiminnanharjoittaja ole ryhtynyt poistumisturvallisuutta parantaviin toimenpiteisiin määräajassa. Päävelvoitteen täyttämisen määräajaksi asetettiin 28.2.2025.

Rakennuksen poistumisturvallisuus on saatettava pelastuslain 18 §:n mukaiselle tasolle, asentamalla rakennukseen automaattinen sammutuslaitteisto toiminnanharjoittajan laatiman poistumisturvallisuuden toteuttamissuunnitelman mukaisesti, jotta asukkaat voivat poistua tulipalossa turvallisesti joko itsenäisesti tai avustettuina. Automaattinen sammutuslaitteisto sammuttaa tai vähintään rajoittaa alkavaa tulipaloa, ja antaa siten lisää aikaa itsenäiselle poistumiselle tai henkilökunnan toimesta avustetulle poistumiselle.

Syksyn 2024 kokousajat

Lautakunta päätti syksyn kokousajankohdiksi tiistait 20.8, 10.9, 1.10, 5.11 ja 3.12.

Muutkin asiat lautakunta päätti esityslistan mukaan