Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Porvoon tapaamispaikka

Tapaamispaikassa järjestetään valvottuja vaihtoja sekä tuettuja ja valvottuja tapaamisia. Vaihtoja ja tapaamisia järjestetään silloin, kun lapsen edun kannalta perustelluista syistä tuki tai valvonta on tarpeen.

Syitä tapaamisten tai vaihtojen järjestämiselle tapaamispaikassa ovat esimerkiksi vanhempien väliset ristiriidat ja huoltokiistat, vanhemman päihde- ja mielenterveysongelmat, asunnottomuus, perheväkivalta tai rikollisuus. 

Tapaamispaikan palvelut järjestetään perustuen lastenvalvojan vahvistamaan tapaamissopimukseen tai oikeuden päätökseen. Tapaamispaikka määräytyy pääsääntöisesti lapsen kotikunnan mukaan. Itä-Uudenmaan perheoikeudellisen yksikön tapaamispaikka sijaitsee Porvoossa ja palvelee koko hyvinvointialueen kuntien asukkaita. Palvelu on maksutonta. 

Tapaamisia järjestetään keskiviikkoiltaisin ja lauantaisin. Valvotut vaihdot sovitaan tapauskohtaisesti. Tapaamispaikassa valvojina toimii sosiaalialan ammattilaisia, jotka on perehdytetty tehtävään. 

Valvotut vaihdot 

Valvotuissa vaihdoissa lapsen ja vanhemman tapaamiset aloitetaan ja lopetetaan valvotusti tapaamispaikassa. Valvoja saattaa lapsen vanhemmalta toiselle, eivätkä vanhemmat kohtaa toisiaan. Valvottuja vaihtoja järjestetään silloin, kun lapsi voi viettää aikaa vanhempansa kanssa keskenään tai hänen luonaan ja halutaan varmistaa lapsen turvallinen ja rauhallinen siirtyminen vanhemmalta toiselle. 

Tuetut tapaamiset 

Tuetuissa tapaamisissa valvoja on perheen lähettyvillä sekä tarvittaessa tukena tai apuna lapsen hoitoon tai kohtaamiseen liittyvissä asioissa. Lähivanhemman hyväksyessä tapaajavanhempi voi poistua tapaamispaikasta ja ulkoilla lapsen kanssa. Tapaamispaikan valvoja ei ulkoile perheen kanssa. Tuen tarve tapaamisilla voi vaihdella ja se arvioidaan tapauskohtaisesti. 

Valvotut tapaamiset 

Valvottuja tapaamisia järjestetään silloin, kun mikään muu tapaamismuoto ei ole mahdollinen. Valvotussa tapaamisessa valvoja on koko tapaamisen ajan näkö- ja kuuloetäisyydellä lapseen ja tapaavaan vanhempaan. Valvoja huolehtii, että tapaaminen sujuu lapsen kannalta turvallisella ja asianmukaisella tavalla sekä auttaa tarvittaessa lapsen hoitoon tai kohtaamiseen liittyvässä asioissa. 

Käyntiosoite

Taidetehtaankatu 4, 06100 Porvoo

Puhelinasiointi

040 676 1427, puhelinaika ma ja ke klo 9-10.

Muina aikoina ei kiireellisissä asioissa voi lähettää tekstiviestin, esim. sovitun tapaamisen peruutus.

Sähköposti

tapaamispaikka@itauusimaa.fi