Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Työ- ja toimintakyvyn selvittäminen

Jos tarvitset tukea työ- ja toimintakykysi selvittämiseen ja työllistymismahdollisuuksiesi edistämiseen, tämä palvelu on sinua varten. Voit olla esimerkiksi työtön työnhakija, sairauslomalla tai kuntoutustuella.

Työ- ja toimintakyvyn arvioinnissa kiinnitämme huomiota sinuun, joka olet pitkäaikaistyötön (työttömänä yli 300 päivää) tai sen uhan alla. Nuorten kohdalla (18–29-vuotiaat) keskitymme sinuun, joka olet ollut työtön yli 180 päivää.

Pitkäaikaistyöttömyyden taustalla on usein työkyvyn ja terveydentilan haasteita. Terveydentilan haasteet ovat yksi selkeä työllistymisen este. Siksi tarjoamme sinulle kokonaisvaltaista arviointia ja monialaista tukea. Teemme vahvaa yhteistyötä sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimijoiden kanssa.

Olemassa oleva työkyky on arvokas asia. Työ- ja toimintakyvyn edistämisen apuna meillä on

Teemme tarpeen mukaan myös yhteistyötä muiden sosiaalipalveluiden kanssa.

Terveydenhuollolla on keskeinen rooli työ- ja toimintakyvyn arvioinnissa. Hyvinvointialue tarjoaa työttömälle henkilölle laajan terveystarkastuksen, josta ohjaamme sinut tarvittaessa muihin terveydenhuollon palveluihin ja lisäselvityksiin.

Yhteistyö työvoimaviranomaisen kanssa varmistaa, että pystymme etsimään ja löytämään sinun omaan työkykyysi soveltuvaa työtä.

Toisinaan työ- ja toimintakyvyn arvioinnin tueksi tarvitaan vahvaa tukea. Silloin sinua auttaa monialainen työkykytiimi.

Työkykytiimi

Oma työntekijäsi tuo luvallasi työ- ja toimintakykyä koskevan asiasi työkykytiimin käsiteltäväksi. Saat ammattilaisten arvion ja ehdotukset siihen, miten työ- ja toimintakykyäsi voidaan edistää ja mitä mahdollisia lisäpalveluja tarvitset. Tiimi myös seuraa suunnitelmasi etenemistä.

Työryhmään kuuluvat lääkäri, terveydenhoitaja, sosiaalityöntekijä, sosiaaliohjaaja, työvoimaviranomainen, toimintaterapeutti, Kelan kuntoutusneuvoja ja tarvittaessa joku muu taho.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen työkykytiimiä rakennetaan parhaillaan kattamaan koko aluetta tasalaatuisesti. Työkykytiimit toimivat Porvoossa, Sipoossa ja Loviisassa.

Toimi näin

Yleensä pääset työ- ja toimintakyvyn arviointiin esimerkiksi työ- ja elinkeinopalvelujen, Kelan tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen ohjaamana. Voit myös itse ottaa asian puheeksi työntekijäsi kanssa.

Lisätietoa

Anu Korhonen

Sosiaalityöntekijä

0403570290

anu.korhonen@itauusimaa.fi

Lotta Laakso

Kuntouttavan työtoiminnan esihenkilö

0401837937

Lotta.Laakso@itauusimaa.fi