Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Loviisan pelastusaseman tarjoukset aluehallituksessa 21.12.

Loviisaan rakennettavan pelastusaseman urakkatarjoukset tulevat aluehallituksen käsittelyyn 21.12.2023. Tarjouskilpailussa jätettiin kuusi tarjousta. Tiedotetta päivitetty 27.12.

Loviisan uuden pelastusaseman rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2024. Rakennuksen suunnitellaan valmistuvan alkusyksystä 2025. Rakentamiseen varattu budjetti on 9 miljoonaa euroa.

Tarjouskilpailussa saatiin määräaikaan mennessä kuusi tarjousta, joiden hintahaitari on 8,3–10,6 miljoonaa euroa. Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus käsittelee tarjouksia kokouksessaan 21.12.

Hinnan lisäksi tärkeää on kokemus

Hanke on niin sanottu SR- eli suunnittele ja rakenna-urakka. Urakoitsija suunnittelee hyvinvointialueen hankesuunnitelman pohjalta ja rakentaa aseman valmiiksi. Hankesuunnitelma hyväksyttiin aluehallituksessa elokuussa 2023.

Tarjouksia arvioidessa painotetaan hinnan lisäksi referenssejä ja kokemusta vastaavantyyppisistä hankkeista sekä urakoitsijan taloudellista asemaa, esimerkiksi liikevaihtoa ja luottoluokitusta.

Poliisi saman katon alle

Kyseessä on Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen ensimmäinen oma uudisrakennushanke. Tontti sijaitsee Loviisan uudella teollisuusalueella, ja se vuokrataan 50 vuodeksi Loviisan kaupungilta.

Uusi pelastusasema korvaa nykyisen, Loviisan keskustassa sijaitsevan vanhan aseman, joka on rakennettu 1950- ja 1980-luvulla. Aseman tilat ja kunto eivät täytä modernin pelastusaseman kriteerejä. Myös sijainti ydinkeskustassa lähellä kouluja on haasteellinen.

Asemalle sijoitetaan Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastustoiminta, ensihoito sekä toimisto- ja koulutustiloja. Lisäksi saman katon alle muuttaa Itä-Uudenmaan poliisin Loviisan toimipiste.

Päivitys tiedotteeseen 27.12.2023: Aluehallitus päätti valita urakoitsijaksi Uudenmaan Rakennus & Putkitus Oy ja Vexatec Oy ryhmittymän.

Katso myös

Kaikki ajankohtaiset