Tutkimus ja kehittäminen
Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen tavoitteena on toimivat, standardoidut ja yhteismitalliset sosiaali- ja terveys- sekä pelastustoimen palvelut.
Lähtökohtanamme on palveluiden jatkuva kehittäminen ja uudistaminen tutkitun tiedon avulla yhdessä eri toimijoiden kanssa.
Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen tutkimus- ja kehittämistoiminnasta vastaa kehittämispalveluiden yksikkö.
Kehittämispalveluihin kuuluu tutkimus, kehittäminen, koulutus, innovaatiot ja osaaminen eli TKKIO-toiminta, mukaan lukien valtionavustuksilla rahoitettu hanketyö. Kehittämispalveluissa luodaan yhteistyörakenteet myös järjestötyön ja osallisuuden, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen, asiakas- ja potilasturvallisuuden sekä laadun ja valvonnan osalta.
Tutkimusluvan hakeminen
Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella tehtäviin tutkimuksiin ja opinnäytetöihin edellytetään tutkimuslupa ennen tutkimuksen tai opinnäytetyön aloittamista.
Tutkimuslupaprosessin alussa on tärkeää selvittää mitä kyseisestä aiheesta on jo tutkittu ja mitä siitä tiedetään. Toivomme tutkimussuunnitelmassa kuvausta siitä mitä tietoa ja lisäarvoa kyseinen tutkimus alueellemme tuo. Odotamme tutkijan perustelevan tutkimusaiheensa ajankohtaisuutta ja tarpeellisuutta tutkimuslupaa hakiessa. Tärkeää on myös huomioida, että tutkimuksen käytännön toteutusta on tutkimussuunnitelmassa pohdittu ja koko prosessi kuvattu.
Tutkimuslupaa haetaan Tutkimuslupahakemus-lomakkeella. Hakemuslomake täytetään, tulostetaan, allekirjoitetaan ja lähetetään liitteineen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kirjaamoon joko sähköpostitse tai postitse. Sähköpostin otsikoksi tai kirjekuoren viitteeksi laitetaan ”Tutkimuslupahakemus”. Edellytämme hakemuksen liitteeksi tutkimussuunnitelmaa. Halutessasi voit myös liittää tutkimukseen esimerkiksi rekisteriselosteen, tutkimuseettisen ennakkoarviointilausunnon, kyselylomakkeen, haastattelurungon tai muita tutkimukseen liittyviä dokumentteja.
Yhteystiedot
Itä-Uudenmaan hyvinvointialue, Kirjaamo
Mannerheiminkatu 20 K, 3. krs, 06100 Porvoo
Kirjaamo vastaanottaa hallinnollisia asioita, esimerkiksi muistutukset, oikaisuvaatimukset, kantelut, tietopyynnöt. Ethän lähetä arkaluontoista tietoa tai henkilötietoja sähköpostilla. Ohjeet turvapostin lähettämiseen löytyvät tältä sivulta kohdasta Turvaposti. Olethan yhteydessä omaan terveysasemaasi esimerkiksi ajanvaraus- ja peruutusasioissa, reseptien uusimisessa, hoitotarvikejakeluun liittyen, terveyskeskuksen vaihdossa ja puolesta-asioinnissa. Toimeentulotukihakemuksiin liittyen voit olla yhteydessä aikuissosiaalityöhön.